Vincent Kuit

Vincent Kuit

Ruim 25 jaar ervaring

Vincent Kuit heeft Nederlands recht gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Utrecht. Hij werkte bij de rechtbank Haarlem als gerechtssecretaris en als jurist bij het ministerie van Justitie. Sinds 1992 is hij advocaat. Hij heeft zich gespecialiseerd in het personen- en familierecht. Dan gaat het om echtscheiding, verbreking van relaties, omgang, gezag, alimentatie, verdeling, ondertoezichtstelling en uithuisplaatsing, adoptie, vaststelling van akten etcetera. Hij heeft daarbij ruime ervaring en expertise in de behandeling van zaken met internationale aspecten.

Verder is Vincent Kuit gespecialiseerd in huurrecht en aanverwante zaken. Het gaat daarbij om geschillen over de huurovereenkomst o.a., huurrecht woonruimte, huurrecht bedrijfsruimte, algemene voorwaarden, huurbetaling, de huurprijs, gebreken, medehuur, onderhuur, Airbnb, hennepplantage, beëindiging huurcontract, ontruiming. Bovendien voert hij een algemene praktijk.

Vincent Kuit heeft zich daarnaast toegelegd op alternatieve conflictoplossing. Hij is NMI/MFN registermediator (Centrum voor Conflicthantering) en heeft een specialisatie opleiding tot familie mediator gevolgd. Vincent is mede-oprichter van het samenwerkingsverband De Mediators, dat mediations en expertise bijeenkomsten houdt in het eigen pand aan de Hoogte Kadijk 155 in Amsterdam, www.de-mediators.nl.

Hij is lid van de werkgroep personen- en familierecht van de Vereniging Sociale Advocatuur Nederland (VSAN), de Vereniging Familie en Jeugdrecht (FJR), de Mediation federatie Nederland (MfN) en de Vereniging Mediators Noord-Holland (VMNH).

Contact met Vincent Kuit

Heeft u een vraag of wilt u een afspraak maken met Vincent Kuit? Neem dan telefonisch contact op via 020 – 6622931 of stuur een e-mail naar kuit@advocaten-hemony.nl.