Vincent Kuit

Vincent Kuit

Ruim 25 jaar ervaring

Vincent Kuit heeft Nederlands recht gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Utrecht. Sinds 1992 is hij advocaat. Hij heeft zich gespecialiseerd in het personen- en familierecht. Dan gaat het o.a. om echtscheiding, verbreking van relaties, omgang, gezag, alimentatie, verdeling, vaderschap, ondertoezichtstelling en uithuisplaatsing, transgender zaken, naamswijziging, adoptie, vaststelling van akten. Hij heeft daarbij ruime ervaring en expertise in de behandeling van zaken met internationale aspecten.

Verder is Vincent Kuit gespecialiseerd in huurrecht. Het gaat daarbij om geschillen over de huurovereenkomst o.a., huurrecht woonruimte, huurrecht bedrijfsruimte, algemene voorwaarden, huurbetaling, de huurprijs, gebreken, medehuur, onderhuur, Airbnb, hennepplantage, beëindiging huurcontract, ontruiming. Bovendien voert hij een algemene praktijk.

Vincent: “Het beste resultaat wordt vaak in overleg bereikt. Mensen blijven dan zelf de baas over de oplossing én toekomstige kwesties kunnen meteen worden voorkomen.”

Vincent Kuit heeft zich toegelegd op alternatieve conflictoplossing. Hij is MfN registermediator (Centrum voor Conflicthantering) en heeft de specialisatie opleiding tot familiemediator gevolgd. Hij behandelt mediations in persoonlijke – en zakelijke geschillen en in kwesties tussen burger en bedrijf of overheid. Vincent is medeoprichter van het samenwerkingsverband De Mediators, dat mediations en expertise bijeenkomsten houdt in het eigen pand aan de Hoogte Kadijk 155 in Amsterdam, www.de-mediators.nl.

Hij is lid van de werkgroep personen- en familierecht van de Vereniging Sociale Advocatuur Nederland (VSAN), de Vereniging Familie en Jeugdrecht (FJR), de Mediation federatie Nederland (MfN) en de Vereniging Mediators Noord-Holland (VMNH).

Contact met Vincent Kuit

Heeft u een vraag of wilt u een afspraak maken met Vincent Kuit? Neem dan telefonisch contact op via 020 – 6622931 of stuur een e-mail naar kuit@advocaten-hemony.nl.